Webinář "Metodik prevence ve škole"

Webinář "Metodik prevence ve škole"

úterý, 21. 5. 2024

-

Webináře

Společnost Seminaria zve na třídenní online kurz "Metodik prevence ve škole", který je určený zejména stávajícím i budoucím metodikům prevence v rámci základních a středních škol. Užitečný může být i pro další členy školního poradenského pracoviště či další pedagogy.

Vzdělávací program bude rozdělen do tří dnů, a to 21. 05. 2024, 04. 06. 2024 a 11. 06. 2024, vždy 09:00 - 11:00 a 12:00 - 14:00 hodin.

Anotace:
Metodik prevence je dnes jedna z nejdůležitějších podpůrných pozic ve škole. Jeho práce může významně ovlivnit klima ve škole ve smyslu interní bezpečnosti a funkční prevence rizikového chování. Musí být schopen velmi proaktivně spolupracovat s dalšími pedagogy a koordinovat tvorbu povinné dokumentace.
Na kurzu získáte jasnou představu o tom, jaké pravomoci a kompetence jako metodik prevence máte a jak by vaše role měla být jasně ukotvena v systému školy. Zároveň prodiskutujeme i etické zásady poradenské práce a spolupráce s jednotlivými aktéry. Nedílnou součástí bude i návod na vedení nutné dokumentace.

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Seminaria ZDE