Seminář "Sociálně rizikové chování v dětském věku jako maladaptivní strategie naplnění potřeb dítěte"

Seminář "Sociálně rizikové chování v dětském věku jako maladaptivní strategie naplnění potřeb dítěte"

čtvrtek, 16. 5. 2024 at 8:30 - 13:30

Regionální kancelář EDUPOL, Vítkova 244/8, Praha 8

Semináře, přednášky, workshopy

Vzdělávací agentura EDUPOL zve na seminář "Sociálně rizikové chování v dětském věku jako maladaptivní strategie naplnění potřeb dítěte", který je určen sociálním pracovníkům úřadů, pracovníkům zařízení sociálních služeb a všem dalším zájemcům z řad pracovníků pomáhající profese.

Obsah semináře:
1. Psychické a vývojové potřeby dětského věku - Maslowova pyramida potřeb, základní psychické potřeby dítěte - potřeba stimulace, potřeba smysluplného světa, potřeba lásky, potřeba identity, potřeba životní perspektivy. Vývojové potřeby dětského věku. Diskuse a odpovědi na dotazy.
2. Rizikové chování - Rizikové chování jako reakce na deprivaci dítěte. Operantní podmiňování, interakce chování dítěte s dostupnými pozitivními a negativními sankcemi, procesy upevňování rizikového chování. Diskuse.
3. Dítě na cestě, základní mechanismy vzniku a udržování rizikového chování – od čeho dítě utíká a kam. Diskuse, řešení případů z praxe.
4. Nejčastější typy rizikového chování - příklady nejčasnějších typů rizikového chování dětského věku, aplikace dosavadních znalosti a dovedností do analýzy konkrétních příkladů rizikového chování, dopady na práci sociálního pracovníka s rodinou dítěte.
5. Diskuse a odpovědi na dotazy.

Více informací a přihlášení na stránkách agentury EDUPOL ZDE