Webinář "Emoční vývoj a potřeby dítěte předškolního věku"

Webinář "Emoční vývoj a potřeby dítěte předškolního věku"

Pátek, 28. 1. 2022 at 8:00 - 15:45

-

Webináře

Vzdělávací agentura Mgr. Jitka Blechová zve na webinář "Emoční vývoj a potřeby dítěte předškolního věku", který je určen pedagogickým pracovníkům MŠ a 1. stupně ZŠ.

Anotace:
Vývoj emočního a sociálního zrání má svoje zákonitosti a je rizikové je podceňovat. Mozek je orgán, který má svoje obecné a svoje individuálně specifické potřeby a je třeba naučit se mít k těmto odlišnostem respekt. Je třeba stále trpělivě vysvětlovat, že dítě se nerodí jako nepopsaný list a že rozvoj a podpora jeho potenciálu je zárukou jeho úspěšného a užitečného života.
Vývoj mozku a lidského vědomí je charakterizován dvěma základními vlivy – genetikou a prostředím, kterým je jedinec ovlivňován. Jeden z aspektů nelze oddělit od druhého a naopak, a proto je výchova dětí tak hluboce determinující proces – pro kvalitu života, osobnostní spokojenost a sociální uplatnění.
Tento seminář má prostou ambici – jednoduchým a srozumitelným způsobem upozorňovat na klíčová období, která sice nejsou výrazně patrná v chování dítěte (individualita a její zrání v prvních letech života se jeví skupinově nediferencovatelně), ale o to důležitější pro šťastný životní příběh jedince.
Cílem semináře je seznámit Vás se základními vývojovými obdobími a z nich plynoucími potřebami. Poučíte se o principech vývoje mozku a zároveň si je prakticky zařadíte do již existujících zkušeností.

Více informací a přihlášení na stránkách Vzdělávací agentury Mgr. Jitka Blechová ZDE