Seminář "Praktický úvod do Aplikované behaviorální analýzy"

Seminář "Praktický úvod do Aplikované behaviorální analýzy"

Středa, 21. 4. 2021

Středisko ABA, Táborská 979/5, Praha 4

Semináře, přednášky, workshopy

NAUTIS zve na dvoudenní seminář "Praktický úvod do Aplikované behaviorální analýzy", který je určen pro pedagogy, asistenty pedagoga, pracovníky rané péče, psychology a logopedy.

Seminář proběhne ve dnech 21.4.2021 (13:00 - 16:30 hod.) a 22.4.2021 (08:30 - 15:00 hod.).

Stěžejní téma je rozvoj funkční spontánní komunikace. Kurz v sobě zahrnuje teoretickou i praktickou část. Součástí kurz jsou názorné videoukázky z přímé práce s dítětem a praktický nácvik vybraných principů, které zábavnou formou převádějí teorii do své účinné praxe.

Program kurzu:
1. den 13:00 - 16:30
Teoretický úvod: co znamená ABA v praxi, co je jejím hlavním cílem, z čeho vychází, na čem staví a kdo ji a za jakých podmínek může poskytovat. Představení vybraných principů a postupů jako např. párování, sanitizace prostředí, jak si pohrát s principem saturace x deprivace při učení. Studium a rozbor materiálu „7 principů pro získání instruktážní kontroly“ a následná diskuze ve skupině. Představení ABA programu v rámci Nautis.
2. den 8:30 - 15:00
Teoretické a praktické představení principu posílení a co jej ovlivňuje, verbálních operantů, nácvik mand, co to jsou prompty, s čím si pohrát při učení, aby bylo zábavné a efektivní. Nácvik sebeobsluhy formou techniky řetězení a tvarování, co to je problémové chování a jak na něj reagovat.

Více informací a přihlášení na stránkách NAUTIS ZDE