Hodnotové vzdělávání-Metoda a práce s učebnicemi I.

Hodnotové vzdělávání-Metoda a práce s učebnicemi I.

Pátek, 18. 9. 2020 at 9:00 - sobota, 19. 9. 2020 at 17:00

Praha

Semináře, přednášky, workshopy
Škola Cyril Mooney zve na dvoudenní seminář Hodnotové vzdělávání-Metoda a práce s učebnicemi I.
Hodnotové vzdělávání je vzdělávací koncept, didaktický nástroj, a to včetně metody a 160 zpracovaných témat, který staví hodnoty, vztahy a charakter žáka mezi priority školy. Pracuje s kolektivem a jednotlivcem v rámci kolektivu, ať už se jedná o žáky základních škol, studenty škol středních či vysokých nebo dospělé.
Výchozí myšlenka:
Motivace k chování, jednání a postojů nás lidí vycházejí z hodnot, které vyznáváme. Je dobré vědět, které to jsou, jak a odkud k nim přicházíme a učit se vědomě s nimi pracovat.
 
Kurz Metoda a práce s učebnicemi.
Tento kurz je v celkové dotaci 16 hodin a je základem pro používání metody a učebnic My jsme svět. První den kurzu se zabývá metodou a jejím praktickým využitím, probíhá interaktivně, se sebepoznávacími prvky. Druhý den se budeme věnovat převážně práci s učebnicemi. Akreditováno MŠMT (číslo akreditace MSMT- 7358/2018-3-234), možno využít šablon.
Absolvování dvoudenního kurzu je podmínkou prodeje učebnic hodnotového vzdělávání, My jsme svět. Pro využívání metodologie (v jakémkoli předmětu) bez využívání učebnic je možno absolvovat pouze první den kurzu. Pokud máte zájem uspořádat jednodenní či dvoudenní kurz ve Vaší lokalitě, kontaktujte nás na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
Účastníkům kurzů, kteří se rozhodnou pracovat s učebnicemi My jsme svět, doporučujeme absolvovat třetí, praktický den s dětmi. Tento praktický den probíhá přímo ve škole a je koncipován pro učitele, kteří již prošli dvoudenním kurzem.
 
Rozšiřující metodický a praktický kurz Hodnotové vzdělávání - Metoda a práce s učebnicemi II. se uskuteční 6. – 7.11. 2020
 
Více informací a přihlášení na stránkch Školy Cyril Mooni ZDE