Seminář "Neuro - prevence"

Seminář "Neuro - prevence"

čtvrtek, 1. 12. 2022

Vzdělávací místnost Magdaléna, o.p.s., Bubenská 1542/6, Praha 7

Semináře, přednášky, workshopy

Společnost Magdaléna, o.p.s. zve na dvoudenní seminář "Neuro - prevence".

Seminář v rozsahu 12 hodin proběhne ve dvou dnech, a to 01. 12. 2022 a 10. 01. 2023.

Co je program Neuro – prevence:
* Lekce programu jsou zaměřeny na předcházení užívání legálních a nelegálních návykových látek (zejména nikotin, alkohol, THC, extáze), podporu spolupráce ve skupině a posilování zdravých postojů žáků. V programu se pracuje se zážitkovými lekcemi a edukačními videi.
* Program byl vytvořen na Klinice adiktologie 1. LF UK jako program navazující na Eu-Dap Unplugged. V České republice je Unplugged jediným programem primární prevence, který se opírá o výsledky vědeckého výzkumu a jehož pozitivní efekt na populaci školáků ve věkové kategorii 12 až 14 let je tak objektivně prokázán. Aplikace programu N-prevence po předchozím zapojení do programu Unplugged není nutná, je možné realizovat ho samostatně, ale pokud bude využit jako program návazný, předpokládáme vyšší efekt dopadu na cílovou skupinu žáků.
*  Program se nezaměřuje se jen na předávání informací, ale také na kvalitu postojů a změnu chování. Žáci se tedy nejenom informují o návykových látkách, ale také také jsou posilovány sociální a komunikační dovednosti, které jsou důležité k vytvoření zdravého postoje vůči návykovým látkám.

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Magdaléna, o.p.s ZDE