Webinář "ADHD nebo nedostatečné výchovné vedení?"

Webinář "ADHD nebo nedostatečné výchovné vedení?"

úterý, 1. 2. 2022 at 8:30 - 14:00

-

Webináře

Společnost pro vzdělávání Infra zve na webinář "ADHD nebo nedostatečné výchovné vedení?".

Webinář Vám nabídne doporučení pro rozlišení poruchy chování a nevhodného výchovného vedení. Poskytne Vám základní informace o ADHD. Doporučení pro práci s těmito dětmi a jejich rodiči tvoří podstatnou část kurzu. Orientačně se seznámíte s pojmem Opoziční chování a projevy ADHD v dospělosti. Absolvování kurzu ovšem neopravňuje účastníky k provádění diagnostiky ADHD.

Obsah programu v bodech:
* Předpoklady zdravého vývoje dítěte: uspokojování biologických, psychických a sociálních potřeb. Nenasycení potřeb jako jedna z příčin nevhodného chování.
* ADHD v Mezinárodní klasifikaci nemocí. Starší pojetí ADHD/ADD, LMD. Základní pojmy, příči-ny, projevy.
* Diagnostika ADHD. Diagnostická kritéria pro screening ADHD in Zelinková.O. Poruchy učení, Portál, 12 vydání od roku 2003, s. 198 - 200. Pedagogická diagnostika a individuální vzdělávací program, Portál 2001, s. 167. Dyslexie v předškolním věku, Portál 2008, s.180 – 181 (určeno pro předškolní věk)
* Náměty pro práci s dětmi v předškolním a školním věku.
* Spolupráce s rodiči, doporučení pro rodiče.
* Opoziční chování – projevy, diagnostika, přístup k žákům s opozičním chováním.
* ADHD u dospívajících a dospělých. Přetrvávají obtíže do dospělosti? Můžeme je diagnostikovat? Co této věkové kategorii doporučit?

Cílem je seznámení se základními poznatky o ADHD (pojem, projevy, diagnostika). Stěžejní částí kurzu je osvojení postupů při práci se žáky s nežádoucím chování.

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Infra ZDE