Webinář "Dětská a dorostová adiktologie, základy teorie a poradenství pro praxi"

Webinář "Dětská a dorostová adiktologie, základy teorie a poradenství pro praxi"

úterý, 30. 11. 2021 at 9:00 - 16:00

-

Webináře

Profesní institut Jahodovka zve na webinář "Dětská a dorostová adiktologie, základy teorie a poradenství pro praxi".

Obsah:
Kurz je koncipován jako úvod do základů adiktologie a poradenství s důrazem na základní bio-psycho-socio-spirituální model přístupu ke klientovi a multidisciplinární podstatu oboru. Do úvodu je zahrnuto také seznámení s pojmem destigmatizace, jehož pochopení je nezbytné pro komunikaci s klientem. V rámci teoretického základu bude představeno ukotvení dětské a dorostové adiktologie v rámci oboru a k pochopení pomohou přispět také teorie a modely závislostí na úrovni jednotlivce a na úrovni populace - tedy přiblížení příčin vzniku závislostí.
Posluchači budou v rámci programu seznámeni s návykovými látkami, s nimiž je cílová skupina dětí a mladistvých nejčastěji v kontaktu. Zároveň budou diskutovány závislosti na procesech, mezi které patří např. patologické hráčství, gaming, apod. Látky i nelátkové závislosti budou probírány z hlediska příznaků a důsledků užívání. Látky budou probírány z hlediska způsobu užívání, dopadu na uživatele, projevu užívání, odvykacích stavů a možných léčebných intervencí. Představena bude dynamicky se rozvíjející síť služeb určená pro děti a mladistvé, a to včetně základů primární prevence.
Posluchači budou také seznámeni se základy adiktologické diagnostiky a adiktologického poradenství z hlediska specifik vycházejících z povahy cílové skupiny. Dále budou zmíněny základy emergentní adiktologie jako podoboru spojeného s první pomocí zejména v rámci užívání návykových látek, tato seznámení je přínosem pro praxi posluchačů.
Absolventi získají přehled o nejnovějších přístupech v adiktologii a získají základní informace o dynamicky se rozvíjejícím podoboru dětské a dorostové adiktologie.

Více informací a přihlášení na stránkáchn institutu Jahodovka ZDE