Webinář "Asertivní a efektivní komunikace s rodiči"

Webinář "Asertivní a efektivní komunikace s rodiči"

úterý, 20. 4. 2021

-

Webináře

Společnost pro vzdělávání Zřetel zve na webinář "Asertivní a efektivní komunikace s rodiči".

Hodinová dotace: 8 vyučovacích hodin (rozděleno do dvou dnů: 20.4.2021 12:30 – 14:00 + 15:00 – 16:30 a 21.4.2021 12:30 – 14:00 + 15:00 – 16:30 hod.).

Obsah:
Seminář se zaměřuje na prezentaci některých praktických asertivních a efektivních principů a způsobů komunikace ve školním prostředí s akcentem na zvládání náročných či vyhrocených komunikačních situací. Představuje některé zásady využití asertivních technik v těchto situacích a na základě modelových situací představuje motivaci a potřeby jednotlivých aktérů komunikace, včetně praktických návodů a inspirace, jak v těchto situacích komunikovat a jak je zvládnout. Představuje také specifické kontexty zvládnutí komunikačních situací, ať už jde o dohodu, zvládnutí aktuální situace, nastavování mantinelů či hranic v komunikaci a „odražení“ potenciálního útoku.

Cíle:
Účastník kurzu se orientuje v některých základních asertivních a efektivních komunikačních strategiích. Dokáže vyhodnotit motivy a potřeby komunikačního partnera v některých náročných komunikačních situacích a dokáže na ně adekvátně reagovat prostřednictvím vlastní komunikace. Stejně tak účastník kurz zná některé asertivní techniky a asertivní práva korespondující s efektivní komunikací či náročnými komunikačními situacemi. Dokáže použít některé efektivní strategie ve vyhrocených situacích s náročnými typy komunikačních partnerů.

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Zřetel ZDE