Webinář "Problematika citového pouta v kontextu práce pedagogů"

Webinář "Problematika citového pouta v kontextu práce pedagogů"

Pondělí, 19. 4. 2021 at 8:30 - 15:30

-

Webináře

Společnost pro vzdělávání Infra zve na webinář "Problematika citového pouta v kontextu práce pedagogů".

Na začátku semináře s Vámi lektor probere jednotlivá témata, která souvisejí s touto oblastí, např. co je attachment (citové pouto), jeho vývoj, současné poznatky o jeho vlivu na vývoj mozku, osobnosti a duševního zdraví nejen dětí, ale i dospělých.
Dále se budeme věnovat poruchám attachmentu (citového pouta) a vývojovým traumatům. Jak působí na dítě ve věku 3–6 let z hlediska emocionálního a sociálního vývoje?
Řeč bude i o čtyřlístku – dítě, attachment (citové pouto), rodiče a mateřská škola.
Jak se citové pouto (attachment) vytváří?
Probereme vzorce attachmentu (citového pouta) v populaci a jeho možné druhy (dezorientovaný attachment a dezorganizovaný attachment).
Jak dospět k situaci, aby vše bylo, jak má být, tj., jak dopomoci dítěti, aby mělo blízký a bezpečný vztah s rodiči, učiteli, kamarády a dalšími lidmi ve svém okolí? Jak přispívat k tomu, aby zvládlo změny a určitou zátěž?
Ukážeme vám možnosti, jak dítě podporovat, aby mohlo rozvíjet své silné stránky a zvládnout své slabiny. Cílem těchto aktivit je vždy spokojené, veselé a přátelské dítě.
V poslední části semináře se budeme věnovat tomu, co potřebuje dítě, co o tématu potřebují vědět rodiče a především co potřebují vědět paní učitelky.

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Infra ZDE