Webinář "Rodičovská role a její vliv na zdravý psychický vývoj dítěte..."

Webinář "Rodičovská role a její vliv na zdravý psychický vývoj dítěte..."

Pátek, 16. 4. 2021 at 9:00 - 15:00

-

Webináře

Společnost pro vzdělávání Aliaves zve na webinář "Rodičovská role a její vliv na zdravý psychický vývoj dítěte včetně problematiky výlučné a střídavé péče a výhradní péče otce".

Obsah semináře:
- Jak funguje dnešní „moderní“ rodičovství?
- Jak moc jsou v psychice dítěte významné rodičovské role?
- Je správná střídavá péče nebo výlučná péče jednoho z rodičů a za jakých podmínek?

Odpovědi na tyto a další otázky si můžete ujasnit na našem semináři s českou psycholožkou prof. PhDr. Lenkou Šulovou, CSc., která se ve své praxi zabývá především vývojovou psychologií v souvislosti s raným vývojem dítěte a vztahy mezi rodiči a dětmi.

V rámci kurzu bude představena problematika významu rodičovských rolí pro výchovu a zdravý psychický vývoj dítěte. Program se bude věnovat nejen charakteristickým prvkům současného rodičovství, ale zvláštní pozornost bude věnována specifickým znakům chování otce a matky vůči dítěti v obecné rovině i s důrazem na jednotlivé vývojové etapy. Především období raného věku, předškolního období a dospívání bude zmíněno detailněji. Kurz se také dotkne témat a rizik s nimi spojených, jako je výlučná péče jen jednoho z rodičů, střídavá péče a také tématu „Dítě v péči otce“, které je v české společnosti relativně nové.

Součástí kurzu bude také praktická část, ve které budou představeny konkrétní kauzy, a bude vedena diskuze s účastníky kurzu.

Cílem vzdělávacího programu je poskytnout dotčeným odborníkům (příkladně opatrovnickým soudcům, pediatrům, pedagogům, pracovníkům OSPOD či sociálním pracovníkům) dostatek odborných informací na dané téma a představit konkrétní kauzy. Účastník vzdělávacího programu si jeho úspěšným absolvováním osvojí nejnovější poznatky z oblasti vývojové a sociální psychologie a své poznatky bude schopen aplikovat v oblasti svého působení. Cílem je však též předání těchto informací rodičům, v rámci sociální práce s rodinou, kteří zvažují rozvod s následnou střídavou péčí o dítě, či svěření dítěte do péče pouze jednoho z rodičů. Je důležité, aby si rodiče byli předem vědomi různých rizik, která mohou následně mít vliv na zdravý psychický vývoj jejich dítěte. Cílem kurzu je tedy jak vzdělávání, tak prevence.

Více informací a přihlášení na stránkách společnosti Aliaves ZDE