Seminář "Efektivní komunikace s dětmi"

Seminář "Efektivní komunikace s dětmi"

Pátek, 28. 8. 2020 at 9:00 - pondělí, 31. 8. 2020 at 14:30

Učebna vzdělávacího centra ACZ, Týnská 21, Praha 1

Semináře, přednášky, workshopy

Vzdělávací centrum ACZ zve na dvoudenní seminář "Efektivní komunikace s dětmi".

(První den semináře proběhne 28.8.2020, druhý den 31.8.2020)

Cílem tohoto akreditovaného kurzu je, aby si účastníci rozšířili, doplnili a upevnili znalosti a dovednosti týkající se efektivní komunikace s dětmi. Obsahem kurzu jsou základní informace o verbální komunikaci se zaměřením na specifické podmínky ve vzdělávacím procesu. Kurz se bude věnovat technikám efektivní komunikace a způsobu, jak je při komunikaci s dětmi využívat.

Dalším cílem kurzu je, aby absolventi uměli identifikovat svůj převažující výchovný styl a dokázali vyhodnotit, jaké výhody a nevýhody má tento styl při výchově dětí. Účastníci kurzu se naučí rozeznávat ostatní výchovné styly a pochopí jejich dopad na žáky. Absolventi kurzu budou schopni uvědomit si negativní projevy při komunikaci s dětmi a budou schopni se jich vyvarovat.

Účastníci kurzu si upevní schopnost používat efektivní prostředky verbální komunikace (adekvátní slovní zásoba, pozitivní formulace, tempo řeči, hlasitost) a vhodné prostředky neverbální komunikace (gesta, oční kontakt, vzdálenost od komunikačního partnera).
Tento kurz se také věnuje technice aktivního naslouchání a jejího začleňování do komunikace s dětmi. Důležitou složkou kurzu je také pochopení a nacvičování empatické reakce na emoce druhých.
Kurz je zaměřen na to, aby jeho účastníci mohli nabyté vědomosti a dovednosti co nejlépe využít k efektivní komunikaci s dětmi ve výchovně vzdělávacím procesu i mimo něj.

Kurz je akreditován Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s § 27 zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a s § 10 vyhlášky č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků.

Více informací a přihlášení na stránkách centra ACZ ZDE